vineri, aprilie 07, 2006

farmecul spadei


...si uite ca am putut sa-mi fac in sfarsit niste poze cu "spada" ca idola mea din copilarie Lady Oscar. Cand eram mica obisnuiam sa visez...sa visez ca eu sunt Lady Oscar si imi construiam in minte episoade, intamplari pornind de la cele pe care le vazusem in episodul din ziua respectiva. Uneori intarziam la scoala la prima ora pentru ca nu mi se terminau desenele...Oricum l-au dat de vreo 2-3 ori in perioada aia...o vreme era pe canale5, apoi a trecut pe Italia 1... si am reusit sa vad toate episoadele. Hmm...O data chiar am trimis scrisoare in Italia si inainte sa redifuzeze iarasi seria au citit-o pe post. Scrisesem naspa in italiana si chiar prezentatoarea de la emisiunea pentru copii a zis ca e aproape indescifrabila:P. Cred ca de atunci m-am pus eu serios pe invatat limba...
Despre desene ce pot sa zic...e adorabil si e facut prin 1980 cand eu nici macar nu eram nascuta. Dar a avut mare succes mai peste tot: Franta, Anglia, Italia...pacat ca pe romani nu l-au dat:). Ce frumos ar fi sa-l mai revad o data...dar as vrea tot in italiana. Mi-am facut un calcul si toate episoadele pe dvd (in vanzare) m-ar costa cam 800RON.

Pe scurt povestea e urmatoarea:
Oscar Francois de Jarjaies este a sasea fiica a unei familii franceze de nobili. Tatal sau, un general, vazandu-se in imposiblitatea de a avea un mostenitor barbat, hotaraste sa-i dea mezinei o educatie tipic masculina. Ajunsa adulta, Oscar obtine gradul de capitan al Garzii Palatului Regal avand datoria de a o proteja pe tanara regina Maria Antoaneta de intrigi si conspiratii.Poveste lui Oscar se desfasoara la curtea de la Versailles, fastuoasa locuinta a Regelui Soare. Epoca este cea a domniei lui Ludovic al XVI-lea in decadere. Monarhia ofera un spectacol de opulenta si decadenza in contrast cu coditiile mizere in care se gaseste populatia: ne aflam in ajunul revolutiei franceze. Oscar, dupa ce se indragosteste de aghiotantul sau Andrè, sfarseste prin a imbratisa principiile revolutionare si , abandonandu-si functia, se alatura poporului in lupta impotriva privilegiilor clasei nobile.

PALADIN


clic