sâmbătă, noiembrie 26, 2011

ilisim in post

Trebuie consemnat: azi am facut primul meu bors de peste si n-a iesit chiar asa de rau. Stiu ca nu ti-am zis....dar iti spun acum. M-am gandit ca tinutul postului alimentar chiar este un bun mod de detoxifiere a organismului si un bun exercitiu de vointa. Pentru cine nu stie sa gateasca ca mine, pare destul de costisitor din punctul de vedere al procurarii alimentelor. De regula, preturile produselor de post bio sunt destul de ridicate si nu le gasesti chiar oriunde dar norocul meu este ca nu sunt pretentioasa la mancare iar daca imi dai in fiecare zi orez nu ma plang.

Cat despre postul spiritual, aici se cam incurca itele. Se spune ca e nevoie de multa rugaciune si multe fapte bune si multa iubire fata de aproape. La nici unul din capitolele astea nu stau prea bine dar, cine stie, cu un pic de antrenament in ale postului alimentar poate le reusesc si pe astea ... pentru ca se mai spune ca este nevoie si de foarta multa rabdare.

Intr-o zi am asistat la o discutie in care o atee ii zicea unei credincioasei ca degeaba se abtine de la mancare daca nu se abtie si de la altele precum fumat, fapte rele, ganduri necurate. Poate asa as fi zis si eu dar totusi, in general, cred ca e mai bine sa faci ceva bun ,cat de mic ,decat sa nu faci nimic si e mai bine sa ai intentia buna, desi nu se vede in fapte, decat sa n-o ai deloc.