vineri, decembrie 15, 2006

some interiors




link

pisicute care vorbesc

CE DRAGUT!!!!

aroma de Craciun

Nu mi-am luat nimic de impodobit prin camera si parca nici n-am asa chef sa fac cumparaturi de genul funditelor, lumanarelelor, globuletelor... Coronita de brad luata din piata mi-am impodobit-o cu cercei si tare haioasa mai e agatata acolo de cheia de la biblioteca.
E ciudat totusi, ca mie doar imi plac sarbatorile, atmosfera de Craciun, peregatirile intense cu care am fost obisnuita acasa, si aroma rece a bradului abia adus din piata si asezat in mijlocul sufrageriei.
La serviciu fetele si-au adus de acasa (caci conducerea firmei sa zgarceste si nu vrea sa ne ia si noua un bradut) tot felul de prostioare - stelute, clopotei, ciorapei, mosuleti, oameni de zapada - si au impodobit peretii, monitoarele, dulapurile, birourile, ferestrele... Numai eu n-am adus nimic ca toate le am acasa la Buzau. Dar chiar si asa n-ar fi fost mare lucru sa-mi iau si eu acolo niste zdranganele ...doar ca... lipsa zapezii - asta trebuie sa fie !-ma indispune.
Mi-e dor de stelutele mici de nea care mi se agata de manusi, de viscolul care imi arde obrajii cand merg infruntandu-l cu caciula trasa pe ochi, de ghiata dura si lucioasa care imi da palpitatii cand pasesc si de copacii cu haina alba insirati pe bulevardele inecate in zapada...Of!
Dar trebuie sa-mi fac curaj ca de cadouri n-am cum sa scap. Pentru mama stiu ce sa iau, lu` frate-miu i-am luat ceva de care sigur nu va fi incantat si va trebui sa-i iau si ceva pe gustul lui...dar ce? Niciodata nu m-am priceput la facut cadouri. In afara de ce mi-ar placea mie sa primesc nu-mi vine nici o idee...Pentru Marius, cei din jur imi recomanda sa iau ceva de imbracat sau un parfum sau un cd original sau pur si simplu sa-mi pun o fundita si sa ma ofer cadou. Dar nu, mie nu-mi plac cadourile astea serioase asa, mosul trebuie sa aduca numai ce vor copii, jucarii si dulciuri.
Dar in fine, mai am o saptamana la dispozitie sa storc neuroni dar sa speram ca ma loveste inspiratia si-o sa-i las saracutii sa se relaxeze.
De pe 22 pana pe 8 ianuarie sunt in vacanta dar ce vacanta !!! Sa vezi ce ma pune mama la dat carne prin masina, la taiat maruntaie, la facut carnati, la topit jumari, la facut toba, caldabos, lebar, sarmale. O adevarata placere! :( Si drept multumire o sa ma tine cu repartitoarele la minim sa inghet de frig si sa racesc. Brrrr!!!! Cred ca nu mai vreau acasa! Si totusi am nevoie de vacanta si de un Craciunul si un Revelion in familie, ca in fiecare an.