luni, noiembrie 13, 2006

iar vise

In weekend am fost la tara si am dormit cu tataia ca in vremurile bune si am visat ceva incredibil care reflecta multe din lucrurile care imi trecusera prin cap in timpul zilei. Am ajuns la tara seara iar cand mi-am ridicat privirea am vazut deasupra mea puzderia de stele luminand un cer de un negru intens, un cer pe care de mult nu-l mai zarisem din mijlocul peretilor si blocurilor de care privirea mea se loveste zi de zi .
Drept urmare noaptea am visat ca eram la tara si iesisem afara din casa sa vad stelele dar totul parea altfel decat in realitate si totusi mi se parea normal sa vad cerul precum un ecran infinit iar pe mine stand pe un pamant plat. Dupa o privire mai atenta am vazut ca pe cer se vedea o planeta ceva mai mare decat o luna si mi-am zis ca asta trebuie sa fie Marte si ca am facut rau sa nu-i cred pe cei ce mi-au trimis massuri ca intr-o anumita luna Marte se va vedea atat de mare pe cer. Si apoi am vazut ca de fapt cerul era plin de planete care se vedeau la fel de mari dar nu stiam sa le diferentiez. Uneori ziceam ca-l vad pe Saturn dar de fapt era Jupiter si in cele din urma am descoperit ca Saturn cu cercurile lui era tocmai la urma de tot . Ma cam inspaimantase putin viziunea asta si teama se amplificase cand intorcandu-mi capul spre dreapta vezusem toata Europa in 3D cu niste cladiri imense, intunecate dar impodobite cu mii de luminite, care se ridicau spre cer .
Pentru a ma linisti in vis am intrat in casa si acolo l-am vazut pe frate-miu care isi pusese o saltea pe jos sa doarma exact langa doua paturi unite si goale. Faza era ca tocmai atunci intrase sotul lu` Betty cea urata (nush cu ce ocazie discutasem chiar in seara aia cu frate-miu despre telenovela asta) cu amanta lui care se indreptau invartindu-se spre pat ca si cum frate-miu nu ar fi existat acolo.
...aici intervine ceata...si trec la un alt episod in care tataia tot imi zicea ca daca tot am venit la el se cuvenea sa imi dea si el ceva sa iau la mine. Imi spunea ca trebuie sa vina bizonii pe care ii comandase pentru mine, ca marmotele erau in camera dincolo si ca chiar acum o sa-mi puna la mine niste soparle mici si inofensive. Si ma trezesc ca imi rastoarna in fata fanariei o cutie de platic cu serpisori mici ca niste rame dar cu un capsor cam mare pentru cat de suptirei erau. Si eu, pentru ca imi era cam frica de ei, am inceput sa-i chinui, sa-i strang de gat, sa-i bag cu capul in niste pungi mici de plastic ...insa chiar atunci mi-am zis ca lui Steve (Vanatorul de Crocodili despre care citisem pe drumul spre tara un articol - in realitate ) nu i-ar fi placut sa chinui bietele animale ...

Liz Craft



link

say NO to computermania

Acum vreo 3 saptamani eram hotarata sa pun bani la pusculita si sa-mi iau primul meu calculator, al meu si doar al meu. Gasisem si o oferta bunicica la unitate si un monitor la 19" la un pret convenabil. Visam deja la filmele pe care urma sa le vad in noptile de iarna pline de zapada, la muzica pe care sa mi-o pun inainte de culcare, la jocurile cu impuscaturi de care mi-e atat de dor, si la desenele pe care le-as fi putut incerca in momentele de tihna...
Dar acum incep sa ma intreb, nu este destul ca stau in fiecare zi 9 ore in fata calculatorului la servici? Ce nevoie am am de calculator si oare merita efortul? Nici asa nu prea am timp de mine seara cand poposesc in cuibusorul meu, cu calculatorul facandu-mi cu ochiul de pe un colt de birou, cu atat mai putin. Hai sa zicem ca in weekend as avea mai mult timp...dar parca nu ma indur sa fac si in cele doua zile libere acelasi lucru ca in zilele lucratoare, adica sa-mi lipesc ochii de un ecran obositor.