marți, octombrie 31, 2006

zig-zag si intuitie

Observ ca doua lucruri ma caracterizeaza: intuitia si efectul zig-zag, cum numesc eu abilitatea de a ma strecura prin multime si de a fenta obstacolele intalnite in cale.
Imi amintesc de seara in care ma intorceam cu Beihan la hotelul din Roma intr-un autobuz strain, pe un traseu necunoscut, fara sa stim unde sa ne oprim, tot asteptand sa vedem sigla luminoasa"Orto di Roma" la un colt de strada sau vreo placuta care sa ne indice ca ne aflam pe Grotta Perfetta. Eu nu ma agitam deloc, in schimb Beihan incepuse sa-si faca problema ca mersesem cam multisor si nici urma de hotelul nostru si parca nu indraznea sa-l intrebe pe sofer cat mai avem de mers...Stateam linistita pe scaun si se pare ca la un moment dat inspiratia m-a ridicat brusc si m-a facut sa-l intreb eu unde trebuia sa coboram, exact inainte de intersectia unde statia nostra finala ne astepta (undeva pe o strada perpendiculara).
Si in Bucuresti deseori mi s-a intamplat sa cobor unde trebuie chiar daca niciodata n-am mai trecut pe acolo si nu am mai mers cu respectivul autobuz.Intrebatul nu e la moda la mine si de cele mai multe ori prefer sa ma bazez pe propria inspiratie.
Aseara erau doar 3 grade si asteptam inghetata in statie la Sfanta vineri sa-mi vina 14-le care intarzia sa apara. Au trecut multe tramvaie si la dus si la intors numai al meu nu era nicaieri asa ca am hotarat sa traversez si sa ma postez pe sensul opus, macar atunci cand o trece sa fiu sigura ca-mi ocup un loc`sor comod la caldurica si desigur cum m-am postat in statie a si aparut tramvaiul meu gol-golut la dus (am putut astfel sa probez cateva scaune sa vad unde ma simt mai bine :P) si plin-plinut la intors. Intuitia, ce sa-i faci!
Efectul zig-zag se datoreaza poate faptului ca sunt mica si incap dar cred ca am si abilitatea de a ocoli aglomeratia pe margine de trotuare, printre masini, prin culoare si spatii libere "fotografiate" de la distanta .
In concluzie am simtul orientarii in spatiu (destul de putin caracteristic fetelor)...si totusi de mana cu altcineva l-am pierdut in Cismigiu pe inserat...:P