vineri, februarie 16, 2007

tombola

Dupa 67 de zile am castigat la Prizee! Nu-mi vine sa cred, chiar o sa primesc acasa un radio-omulet?! Abia astept! Am avut noroc ca la tombola erau inscrisi mai multi si chiar nu speram sa castig. Si faza tare e ca tocmai mi-a picat un fir alb din cele multe pe care le am ascunse prin par. Ce-ar fi ca pentru fiecare fir alb cazut sa castig cate ceva?Ma intreb daca nu cumva or sa pice toate anul asta sau la inceputul celui viitor cand o sa castig marele premiu - presimtire de cand eram mica-.

tabla inmultirii

Nu mai puteam de ras si ma sprijineam de usa de la intrare desi situatia era mai mult de plans...sa ai 24 de ani si sa nu mai stii tabla inmultirii...Atatia ani de matematica: generala, liceu, facultate pentru ca acum sa nu mai stiu tabla inmultirii?!!!
Hai ca 2x3 stiu din prima ca fac 6 dar cand vine vorba de 6x9, 8x7, 8x9, 9x7 incep sa ma scarpin in cap...oare cat facea? si ma apuc sa calculez -noroc ca adunarea n-am uitat-o - 6x7 fac 42 si cu inca 12 ar veni 54, 7x7=49 si cu 7 vine 56, 8x8 parca era 64 si cu 8 ar veni 72, 7x7=49 si cu inca 14 vine 63. Uf, greu mai e!
Si sunt sigura ca inainte stiam pe derost tabla inmultirii si nu trebuia sa ma gandesc deloc oare cat face! Mda cred ca de la atata stat degeaba mi s-au imputinat neuronii...:D