luni, martie 24, 2008

Lyle Motley

Eveniment in viata mea

Seara de 22 martie ar trebui sa figureze cu rosu in calendarul vietii mele. Nu, n-am castigat inca la loto, de casatorit nu m-am casatorit si nici nu m-am realizat pe plan profesional dar mi s-a indeplinit un vis - un sogno del cassetto. Sirul anilor l-am pierdut, sa fie zece, doisprezece, paisprezece...de cand am intalnit-o pe Talida la Foisorul de Foc si de cand nu ne-am mai vazut.
Au curs multe scrisori cu glasuri de copil si cativa ani buni de tacere dar niciodata n-am incetat sa sper ca intr-o zi o voi revedea...intr-o noapte de primavara, intr-un Cismigiu pustiu. N-am sa ascund ca mi s-a parut diferita de cum mi-o aminteam, sau poate nu mi-o mai aminteam deloc si doar mi-o imaginam...o recream din scrisori, ganduri si vise. Iar acum era reala, era langa mine si paseam impreuna pe o alee, asa cum niciodata nu se mai intamplase. Frumos si ciudat... sa cunosti pe cineva si totusi sa nu recunoasti si sa inveti sa redescoperi aceeasi persoana cu aceleasi trasaturi dar cu alti ochi.

Intr-un colt de paradis

Duminica dupamiaza cand am vazut ca norii au inceput sa se risipeasca si razele primaverii sa-mi inunde camera n-am mai rezistat sa ma uit la Sailor Moon...Mi-am tras blugii pe mine, mi-am luat carte in brate si-am fugit afara in parculet. Mai intai am dat o tura prin spatele blocului cu gandul sa ma dau in leaganul meu dar ghinion ... un nene dormea pe o banca cu burta la soare si cu picioarele cracanate...si n-as fi putut in asemenea conditii sa ma simt in largul meu.

Dupa o mica plimbare mi-am gasit un loc pe o bancuta sub un copac inflorit si nu m-am miscat de acolo pana seara cand s-au aprins felinarele. Cred ca mirosul florilor albe m-a incatusat acolo si n-a vrut sa imi dea drumul decat la asfintit. De dragul lor asta seara m-am abatut din drumul meu spre casa si m-am asezat iarasi pe bancuta. Cu aceeasi aroma si o ploaie de petale m-a intampinat...hmmmm...intr-un colt de paradis.