vineri, noiembrie 03, 2006

Frieke Janssens

te koop - for sale

link

Talmes - balmes

Ningea mai devreme cu fulgi mari si in ciuda frigului de la baie nu voiam sa ma mai dezlipesc de pervazul rece al geamului termopan si sa ma intorc iar in fata monitorului meu negru cu doi delfini albastrii intr-un colt...un tatuaj pentru copii care mi-a picat la o punga de snecuri luat de la economat intr-o zi de vara.
De multisor nu ti-am mai scris, stiu, dar ce sa fac daca jocurile ma incatuseaza si nu ma mai lasa sa fac altceva cat e ziulica de lunga...niste jocuri-puzzle pentru copii cu tot felul de bilute colorate pe care am inceput sa le vad si cu ochii inchisi. Dar azi m-am hotarat, nu se mai poate asa si capsorul meu trebuie sa inventeze ceva de scris si sa se lupte din rasputeri cu tentatia de a mai downloada un mic demo, unul mic-micut...atat____, nu ________ atat sau hai, bine, _______________________atat;))
Aseara ploua si era frig. Adapostita sub umbrela neagra ma intorceam cu pasi inceti acasa pe o strada uda si pustie palid luminata de felinare agatate sus pe stalpi. Nimeni, doar eu, intunericul si ploaia ...M-am oprit cateva clipe sa o ascult si... ce frumos mai canta in tacere deplina. Mai devreme eram intr-o cafenea, sau mai precis in Cafe Tabiet, si savuram un Bunny Snow intr-o atmosfera anii`30 , cum spunea Marius, pe o muzica dulce, cu lumanarele aprinse si perdele din voal crem la ferestrele inundate de ploaia-suvoaie. Vorbeam de neconventionalitate si de furat o lingurita mica just for fun sau de facut ceva, orice, fara a mai tine cont de fel de fel de reguli asa cum fac eu. Si nu o fac ca asa trebuie, ca cineva imi impune, ca-mi este frica, ci pentru ca mi s-ar parea mai complicat sa fac ceva neconventional decat sa nu fac...din comoditate deci...Daca pot sa ma simt bine asa de ce am nevoie de schimbare, de progres, de nou? Lucrurile vor fi mereu cum vreau eu sa le vad indiferent de situatii, de locuri, de oameni, de intamplari si ar trebui ca in orice lucru comun, vechi, prafuit sa vad ceva nou, deosebit, stralucitor. Cred ca asta este adevarata provocare si nu noul in sine.
La inceputul saptamanii, in prima noapte in care am avut caldura in camera, am visat ca eram la mare. Stateam pe burta si ma bronzam la un soare scos din cuptor pe un nisip fierbinte si in fata sa intindea marea nesfarsita. Stiam ca era noiembrie si chiar ma miram cum de putem intr-o luna de iarna sa facem plaja ca vara ...Plaja era plina dar in apa nu era nimeni pentru ca doar era iarna si apa era rece-rece...Cand s-a lasat seara s-au aprins si luminile si intr-un colt de plaja s-a amenajat un teatru ...piesa urma sa inceapa...
Iar a inceput ninsoarea, ce bine, abia astept sa vina iarna in toata regula...Azi am vazut ca iar sunt pe Bunny love grazie Computergames, forse...
...tutto bene, io vado a mangiare e poi a giocare. Ciao!