joi, ianuarie 11, 2007

Steaua de la Viflaim

Siropel, am fost atat de lenesa in ultima vreme! Desi aveam multe sa-ti spun am tot amanat pana am uitat cu desavarsire ce era de amintit. Iar acum imi revin in memorie doar franturi. De exemplu trebuia sa-ti pomenesc despre articolul aparut in Descopera in decembrie cu privire la "Steaua de la Bethleem". Mi s-a parut interesanta faptul ca steaua nu era atat de luminoasa pe cat se crede si nu putea fi observata decat de un cunoscator cum erau si magii din Persia care printre altele se ocupau si cu astrologi. De citit aici.

Prea frumos!

Oooooof, ce apus de soare divin si eu n-am camera foto la mine! Si ce aer caldut pentru o seara de ianuarie. Erau jaluzelele trase si mi-am dat seama ca ceva nu e in regula, ca soarele insistent de dimineata de mult s-a dus, si nimic nu ma mai impiedica acum sa privim cerul albastru si insangerat. Si ce frumos sa vezi la inaltime un stol neintrerupt de pasari ca niste musculite jucause strabatand cerul de la un capat la altul. Si mai mari, si mai mici, toate zburau grabite spre rasarit. Prea frumos!

lumea mâţelor





by Vincent Dixon

curatenia de primavara

Azi am zis sa fac curatenia de primavara in My documents. Cand am deschis fereastra ce mai harmalaie: notepadurile se ingramadeau speriate dupa worduri si exceluri, folderele grasane se uitau ranjind in jur sa vada din ce se pot infrupta iar kiturile priveau indiferente la sagetica care se plimba de colo colo...Doar doua worduri m-au incantat, unul cu reteta mea de chec scrisa frumos si altul cu papagalita cea frumoasa si sexy, iar un notepade m-a suparat rau si l-am sters instant.

CHECUL

6 OUA mici (sau 5 mari)
1 CANA ZAHAR
1 CANA FARA UN DEGET FAINA
5 linguri apa
5 linguri ulei
1 lamaie
2 pliculete vanilie (zahar vanilat)
2 lingurite cacao
eventual miez de nunca
un batator (nu mixer)
o lingura de lemn
o tava de cozonac (nu chec)
o razatoare cu dinti mici
*eventual o sita de cernut faina


Se separa albusele de galbenuse.
Albusele se bat cu batatorul intr-o oala mai inalta (de vreo 2-3 kg).
Zaharul cu cele 5 linguri de apa se pun intr-un ibric (sau craticioara mica) si se pun la foc pana se obtine un sirop.
Siropul se torna incet peste albusele batute si se bate in continuare cu batatorul.
Galbenusele se amesteca intr-un sens si se torna incet peste compozitie batand in continu.
Se pun cele 5 linguri de ulei incet si batand in continuare.
Faina se cerne de 2 doua ori sa se aeriseasca (sa iasa checul mai pufos) si apoi se toarna in ploaie cate putin peste compozitie. Dar de data asta nu se mai foloseste batatorul ci lingura de lemn si se amesteca incet de jos in sus.
Se pun plicutetele de vanilie si se amesteca.
Coaja de la lamaie se da pe razatoare si se adauga la compozitie .
In tava unsa (cu ulei) si tapetata cu faina se toarna 2/3 din compozitie. Restul de 1/3 se amesteca cu 2 lingurite de cacao (eventual si doua fasaituri de sifon sau foarte putina apa minerala) si apoi se toarna in tava. Deasupra se poate pune miez de nuca.
Se lasa la cuptor la foc mic timp de 30-45 minute. Se poate introduce un bat de chibrit sau scobitoare si daca nu ramane nimic pe ea insemna ca checul e gata

De retinut…se amesteca icet intr-un singur sens cu lingura de lemn de jos in sus sa nu se pleosteasca compozitia (ca altfel nu creste checul)

BANCUL

O tipa frumoasa, blonda si extrem de apetisanta avea o papagalita, care o imita mereu...Cand ajunge acasa ea obisnuia sa se aseze in fata oglinzii si zicea "sunt frumoasa, sexi si imi place sa ma f.."... Papagalita la fel repeta dupa ea... Toate bune...intr-o zi vine un preot in vizita: Vai ce papagal frumos aveti...Dupa care papagalita incepe: "sunt frumoasa, sexi si imi place sa ma f..". Preotul oripilat spune: Vai cum se poate una ca asta, eu am 2 papagali care citesc din biblie si se roaga toata ziua...da-mi papagalita mie 2-3 zile...sa o reeduc... Zis si facut....ajunge papagalita in mijlocul papagalilor preotului si incepe cum era invatata: "sunt frumoasa , sexi si imi place sa ma f..",la care unul din papagali zice "vezi ba, in p..a mea ca nu ne-am rugat degeaba..."