joi, iulie 13, 2006

eu roman, tu african

Siropel, uitasem sa-ti spun. Ieri in tramvai, cand ma intorceam acasa, vechea poveste...un cersetor isi facea meseria tarandu-se pe jos .Mi-am dat seama de el abia cand a ajuns in dreptul meu desi in tot tramvaiul doar vocea lui miloaga se auzea, poate eram pierduta undeva printre ganduri. Cand s-a indepartat putin am auzit o voce repetand continuu intr-o engleza stalcita:"stand-up! stand-up!". Cersetorul s-a oprit si foarte etuziasmat a inceput sa discute cu persoana care vorbise gesticuland :"Eu roman, tu -african""Tu Asia, Africa" "Eu nu criminal". Si intr-adevar am vazut pe scaunele din fata trei negri, nu mititei ci chiar bine facuti :D, care incercau sa-i spuna ca stiu deja ca doar se preface si ca poate foarte bine sa se ridice si sa mearga. Dupa terminarea scurtei discutii haioase, foarte bine dispus si ajungand in sfarsit la capatul tramvaiului cersetorul s-a ridicat frumos si a coborat aproape in fuga scarile lasand in urma hohote de ras. Of, saracii cersetori, ce viata, sa se tarasca asa prin tramvai zi de zi, pedepsiti de soarta !!!
Dar ce frumusei mai erau negri astia, mai ales unul dintre ei imbracat in tricou albastru fara maneci si ochelari de soare ultimul racnet, o placere sa-i insotesc cu privirea. La un semafor chiar i-am prins din urma si tare as fi vrut sa intru in vorba cu ei. Dau vina pe engleza ca n-o stiu dar de fapt nici daca ei ar fi stiut romana nu as fi avut curaj sa-i opresc si sa le spun: "cat de dragi imi sunteti asa cu pielea neagra, nasucul bombat si parul pitic". Oare cand o sa reusesc sa-mi fac si eu un prieten negru si unul gay?! Astept:P.

Flatliner V2




de vazut site

cum sa treci la greci

Am descoperit un nou coltisor de Bucuresti: autogara Filaret. De aici pleca autocare spre Atena si Salonic. Un bilet dus-intors costa cam 140 euro iar cazarea pe zi intr-o camera modesta in Salonic, de exemplu, costa cam 40 euro/zi. Cu salariul meu pe o luna mi-as permite sa stau 2 zile in Grecia dar numai daca vamesii m-ar lasa sa trec granita si nu m-ar arunca in curtea bulgarilor. Se pare insa ca nu prea au incredere in romanii care traverseaza granita doar pentru doua zile. E logic ca fara contract de munca, fara delegatie de afacere, fara invitatie de la o ruda de gradul I sau fara o excursie organizata nu poti trece. Dar daca hotarasti sa dai niste bani in plus si sa pleci cu avionul problema se rezolva. Poate se gandesc ca un amarat de "maslinar" nu se indura sa dea aproape dublu decat pe un bilet de tren.

Lisa Falkenstern



clic

Kat Cameron



link