marți, martie 18, 2008

De trei ori dragoste :) doar

Mai mult de o luna a trecut de cand am fost ultima data la teatru, la Nottara. Ningea afara si era o seara a reintalnirilor. O intalnisem  pe Giannina la metrou la fel de plina de viata ca totdeauna iar la intrarea in sala zarisem un fost coleg de portugheza care, fiind in compania unei fete, s-a facut ca nu ma cunoaste. Mai bine, mi-am zis, caci chef de vorba nu prea aveam - eram nerabdatoare sa inceapa piesa "De trei ori dragoste". O piesa foarte buna in opinia mea dar care n-a fost gustata mai deloc de public: unii au plecat din sala mult prea devreme, altii au uitat sa aplaude iar la final am fost printre putinii care s-au ridicat in picioare...Putin penibil, actorii aia chiar meritau mai mult.

Nu-s decat doua variante ori eu am vrut neaparat sa-mi placa si am scos idei din piatra seaca ori oamenii aia se asteptau sa vada alt gen de spectacol pe masura titlului siropos.

Dintre cele trei acte primul mi-a placut cel mai tare - o intalnire cu dansul, muzica si poezia japoneza si tema mea predilecta  asteptare-vis-idolatrizare-negarea realitatii. Al doilea a fost foarte comic iar ultimul ceva mai serios - aceeasi poveste vazuta prin ochi diferiti si prezentata intr-un mod original.

Acum vanez o alta piesa care se joaca la TNB "Cu usile inchise" pentru care se pare ca e cam batalie pe bilete. Dar nu-mi pierd speranta :D sau poate incapatanarea.