duminică, iunie 17, 2007

Cha cha cha

Nu mi-au placut deloc pasii de Quick Step pe care i-am invatat.De fapt nici nu i-am inteles prea bine. In schimb Cha cha cha mi s-a parut mai usor si mai frumos decat toate dansurile pe care le-am incercat pana acum.

Sa vezi cum se face:

Pasul de baza

1. se incepe cu picioarele apropiate (calcaiele lipite, varfurile departate)
2. se duce piciorul drept in lateral si apoi se aduce piciorul stang langa
3. se duce piciorul drept in lateral si apoi se aduce piciorul stang in fata lui si se lasa greutatea pe el (desigur, piciorul drept ramas in spate se ridica pe varf)
4. se lasa iar greutatea pe piciorul drept ramas in spate iar stangul este adus inapoi in lateral
5. se aduce piciorul drept langa picioarul stang
6. piciorul stang este dus in lateral iar piciorul drept se aduce in spatele lui si se lasa greutatea pe el (in timp ce piciorul stang ramas in spate se ridica pe varf

Pasul New York

1. se incepe cu picioarele apropiate (calcaiele lipite, varfurile departate)
2. se duce piciorul drept in lateral si apoi se aduce piciorul stang langa
3. se duce piciorul drept in lateral si apoi se aduce piciorul stang la 180 grade dincolo de cel drept pana obtinem pozitia de pas in lateral (si in acelasi timp se ridica mana dreapta in sus gen miscare flamenco cu degetele rasfirate)
4.se aduce piciorul stang inapoi la 180 de grade
5. se aduce piciorul drept langa piciorul stang
6. se aduce piciorul stang in lateral iar piciorul drept este adus la 180 de grade in fata celui stang pana obtinem pozitie de pas in lateral (si in acelasi timp se ridica mana stanga in sus gen miscare flamenco cu degetele rasfirate)

Pasul New York cu intoarcere

E aproape la fel ca pasul New York numai ca la momentul 3 si 6 ne rotim trecand de la pozitia pas lateral la cealalta pozitie de pas lateral. Sigur nu intelegi nimic daca nu vezi cu ochii tai dar mie mi-e suficient sa-mi amintesc ce am vrut sa zic atunci cand voi uita pasii.

Si mai e o a patra miscare care nu stiu cum se mai numeste.
A. Se fac miscarile 1-3 dupa care piciorul drept este adus usor in spatele celui stang pana obtinem un X si iar ducem stangul putin mai in fata. Aducem iar dreptul in lateral iar stangul langa el ....adica iar miscarea 1-3.
B. Se fac miscarile 4-6 dupa care piciorul stang este adus usor in spatele celui drept pana obtinem un X si iar ducem dreptul putin mai in fata. Aducem iar stangul in lateral iar dreptul langa el ....adica iar miscarea 4-6.