luni, august 21, 2006

flamingo roz

Siropel, am descoperit de ce sunt flamingii roz. Pentru ca ei se hranesc in general cu alga spirulina pe care si-o procura din lacurile fierbinti aflate in

Valea Marelui Rift African si se pare ca spirulina asta contine pigmenti roz ce coloreaza penajul pasarilor. Pasarile flamingo aflate in captivitate si nehranite cu astfel de alge au penele decolorate.

*sursa : National Geografic
*photo by Dave Nitsche

Eugenio Recuencolink
` fost la tara ieri, mancat copanele la gratar, stat in casa la umbra in miezul torid al zilei si plimbat pe „devale” seara, inainte de plecare... si facut cateva poze macro.

` visat mult si bine petale minunate, asa cum in realitate nu pot exista…Incepusem sa le culeg de pe strada dar apoi venise o ploaia mare si fugisem cu ele in poala sa ma adapostesc. Imi parea bine ca desi nu le culesesem pe toate aveam macar o parte din ele si nimeni altcineva nu reusise sa mai culeaga pentru ca pe toti ii apucase ploaia in drum spre strada mea. La fel am visat si o rochie de mireasa ireal de frumoasa si facuta dintr-un material unic, cum nimeni nu mai vazuse numai ca atunci cand m-am imbracat cu ea parea o rochie normala si ma intrebam daca nu cumva am uitat sa-i pun pe deasupra materialul care o facea atat de frumoasa.