vineri, iulie 14, 2006

Super Quark

Ploua si tuna iar eu ma gandesc la Super Quark in loc sa-mi pun in ordine lucrurile de pe birou care mai-mai sa-mi inghita si tastatura. Aseara totul a inceput cu o excursie in Madagascar, insula in forma de testoasa verde, inconjurata de coarli, cu mangrove scufundate si plante unice pe care le descoperi in fiecare zi. Norocosi acesti reporteri care au putut vedea cum testoasele isi sapa in nisip cuiburi de depus oua. De unde stiu ele oare ca asa trebuie sa faca...sa dea din picioruse pana fac o gaurica acolo de depus oua si apoi sa o acopere? Si atata chin:"carat in spate un testos lenes (ca asa se imperecheaza ele), reintors pe plaja unde s-au nascut pentru depus oua, sapat si iar sapat pentru ca puiutii mici sa fie mancati de pasaroi negri si nemilosi inainte sa poata ajunge la mare.

Apoi au discutat despre boala somnului pe care se pare ca n-o am desi nu ma satur niciodata de dormit (dimineata). Exista insa persoane care nu pot dormi profund si de aceea au nevoie sa doarma mai des si mai putin. Li se poate intampla sa adoarma oriunde pe strada fara sa se poata controla iar cu putina vointa si cu ochii deschisi. Mai rau este ca pot sa faca si crize asemanatoare epilepsiei : nu mai au nici un fel de putere, par lesinati, cu ochii inchisi cand de fapt ei sunt constienti de tot ce se intampla in jurul lor . Tratamente nu prea exista pentru asemenea boli care desi se aseamana nu au nimic de a face cu depresia.

O alta tema prezentata a fost cum ne pastram amintirile, cat de bune sunt pozele digitale si daca nu cumva tot metoda clasica- pozele pe hartie foto- este cea mai buna? Pe cd-uri pozele se pot degrada, pe internet nu putem fi siguri 100% ca pozele vor putea fi activate pe toata durata vietii si nu se stie niciodata cand de performante vor deveni camerele foto, daca nu se va inventa un alt format de stocare care nu va mai fi compatibil cu cel actual iar recuperarea pozelor va fi destul de costisitoare pentru oamenii simpli (timp, bani, informare). Suntem sfatuiti astfel ca macar pozele cele mai reusite sa ni le imprimam pe hartie fotografica pentru a fi siguri ca peste ani le vom putea revedea mai mult sau mai putin deteriorate. Hartia permanenta ar fi si mai buna si se pare ca este utilizata in prezent de catre diverse tari (la nivel inalt) pentru pastrarea documentelor oficiale importante.

Ultimul lucru pe care l-am vazut inainte sa adorm a fost modul in care se pot face poze superbe cu picaturi si lichide : pur si simplu iti trebuie un aparat foto performant care surprinde perfect secvente in fractiuni de secunda .:)

David Ho





link

Inghetata yam-yam

Sunt o mare pofticioasa. Azi in autobuz am vazut pe cineva care sorbea ceva rozaliu dintr-un pahar de plastic trasparent, acoperit cu un capacel din care iesea un pai lung . Sa fi fost inghetata, sa fi fost granita sau altceva, cert e ca m-as fi dus sa-i cer si eu o inghititura sa vad cum e si sa-l intreb de unde si-a luat bautura aia magica care ma hipnotizase.
Oare asa sa li se intample si copiilor si oamenilor care ma vad mancand cu pofta inghetata in statie, in tramvai sau pe strada ? Se prea poate. Tin minte ca acum vreo luna m-am hotarat eu sa iau 14 de la capat si cum tramvaiul intarzia mi-am cumparat o inghetata si am inceput sa mananc cu pofta:P. I-am pus la cheltuiala pe saracii oameni din jurul meu toropiti de caldura si pofta. Sa-i vezi cum intrau in alimentara abatuti, cu priviri triste si pofticioase si ieseau incantati, cu priviri radioase. Ca si cum acolo inauntru erau supusi unui tratament instant de fericire. :)

Michael Gibbs




link