luni, iunie 12, 2006

statui ciudate




link

Cable Moppets




Suitable For Computer mouse cable and the keyboard cable.
Need not worry about the messy cabling.
With this, you are able to keep your cables neat and tidy.
Unique and special decoration as well.
Washable.

Just 8,99$


link
Filmul rusesc pe care l-am vazut aseara pe TVR2.

Este vorba de o tipa la vreo 35 de ani care obisnuia sa iasa cu diversi si deseori ii aducea acasa noaptea si si-o tragea cu ei cu lumina aprinsa si fara jaluzele. In blocul de vis-a vis statea un adolescent, copil orfan care ii tinea de urat unei batrane si de un an de zile o spiona pe femeia asta cu un binoclu- luneta…noaptea desigur, cand ei aveau treaba..hm. La un moment dat ea isi da seama ca este vazuta, ii arunca hainele partenerului si-l impinge intr-un colt sa se imbrace. Barbatul iese din casa cu gandul sa-l invete minte pe tanar, vine in fata blocului si il striga sa iasa ca daca nu iese e un las…Baiatul ezita dar in cele din urma foarte linistit (avea asa o figura de tantalau care nu stie ce face) iese in fata blocului, nu se apara, nu zice nimic si premeste cateva lovituri zdravene.

A doua zi cu ochiul vanat isi face treaba de laptar, intra in blocul femeii, lasa laptele, ea il surprinde si deschizand usa varsa sticla cu lapte. “Stiam ca tu trebuia sa fii”. El ii spune ca o iubeste iar ea il intreaba ce vrea? Vrea sa o sarute? Vrea sa o vada goala? Vrea sa faca dragoste cu ea? Raspunsul lui de fiecare data este nu, nimic si da sa plece dar se intoarce si-i spune ca ar vrea sa o invite la o cafea, la o inghetata…
Iese din bloc foarte fericit si il arata cum alearga pe strada cu carutul dupa el.

A doua zi merg la o cafea si discuta…ea il intreaba de cand o urmareste, cum se vede ea prin binoclu cand face chestii cu barbati, daca il stie si pe prietenului ei care a plecat in Australia si de la care n-a mai primit scrisori…El lucrand si la posta ii spune ca a oprit toate scrisorile si de asta nu a primit nici o veste…ea spune ca oricum nu mai conteaza…Baiatul raspunde de fiecare data foarte timid, iar raspunsurile lui sunt aproape mecanice, ca si cum i-ar fi frica de ceva…In cele din urma ea ii spune razand (si foarte convinsa) ca ceea ce simte el pentru ea nu este iubire. Iubirea este altceva. Ii spune sa o mangaie asa cum fac cei de la masa vecina iar el nu reuseste sa o mangaie decat foarte timid pe una din maini
Spre seara se hotarasc sa plece iar ea isi propune ca daca vor prinde autobuzul care se apropia de statie il va duce pe baiat acasa la ea.

Urmeaza o secventa ea iesita de la dus, intr-o camasa un pic mai lunga si el pe un scaun tacut…discuta. Intre timp batrana la care sta se uita la ei prin binoclu…Vede ca ea se aseaza pe vine in fata lui si ii pune mainile sus pe picioarele ei goale… El aproape tremura, si incepe sa planga lasandu-si capul in jos….Il intreaba apoi daca a terminat si foarte rece ii spune : Uite, asta e dragostea! Acum fugi la baie si spala-te….El fuge, dar nu la baie ci acasa…Intra in camera la el, ea cauta un binoclu mic si sa uita…lumina din camera se stinge, incearca sa-l sune dar isi da seama ca nu stie numarul, ii lipeste pe geam la ea un mesaj…Intre timp el intra in baie, isi pune un lighean cu apa in fata, desface un aparat de ras si isi taie venele….Ea vede la un moment dat ca de la blocul vecin pleaca o salvare si oarecum nelinistita hotaraste sa se duca pana la el…Aici batrana ii deschide, o invita foarte amabil in casa, in camera lui, ii vorbeste despre el, ii spune ca el o sa se intoarca repede, ca de un an o urmareste, ca mereu isi pune ceasul la 2 noapte pentru ca stie ca atunci se intoarce ea acasa…

Acum incepe o perioada a asteptarii cand ea refuza sa-i mai primeasca pe barbatii pe care ii primea mai de mult. Asteapta ca el sa se intoarca acasa, mereu cu ochii atintiti la geamul lui, la usa sa vada cine ii aduce laptele, la cutia postala unde il intreaba pe postas de ce nu mai vine baiatul, si chiar si la oficiul postal sa vada daca s-a intors…dar se intoarce dezamagita de fiecare data.. La un moment dat i se pare ca in camera lui vede doua persoane si primeste si un telefon dar nimeni nu vorbeste…Ea crede ca e el si ii spune ca l-a cautat la toate spitalele si nu la gasit si ca da, el avea dreptate. A doua zi crezand ca el a venit cu lapte deschide usa dar o vede pe batrana care ii spune ca el inca nu s-a intors.

Dupa cateva zile trecand prin fata oficiului postal se uita prin geam si spre surpinderea ei el era acolo, cu mainile bandajate isi vedea linistit de treaba. Zambeste fericita, si intra plina de sperante ca in sfarsit va putea sa vorbeasca cu el…dar se opreste si se uita la el indelung mai frumoasa ca oricand in timp ce zambetul larg dispare treptat …pentru ca el nu-i zambeste si ii spune nepasator: “acum nu va mai spionez”.

The end.


Interpretarea mea :
Oamenii nu stiu sa faca diferenta intre atractie fizica si dragoste.
Oamenii care nu stiu sa iubeasca si sunt doar amagiti de relatii sexuale (nu sufletesti). Unii oameni au impresia ca cei care nu au experimentat sexul nu pot spune ca iubesc, sau mai degraba nu pot face diferenta, in timp ce ei, da, o fac.
Gestul lui pentru mine inseamna …dezamagire ca ea nu a raspuns sentimentelor, nu l-a inteles si i-a aratat o realitate cruda sexul e dragostea.
Ea probabil se simte vinovata ca a fost mult prea directa cu el si insensibila la cuvintele lui, acum vrea sa creada ca el chiar o iubeste asa cum ceilalti barbati (pe care incepe sa-i respinga) nu o fac. Spera ca el sa se intoarca sa-i impartaseasca sentimentale si afla ca lui nu ii mai pasa de ea…
Acum ma intreb ce s-a intamplat ?
*el intr-adevar confundase sexul cu dragostea si o data ce obtine ce doreste ea nu mai era la fel de atractiva pentru el (foarte putin probabil)
*el isi imaginase ca dragostea e altfel si isi taie venele refuzand sa accepte ca lucrurile sunt atat de banale, ca realitate este atat de seaca. Din momentul asta dispare interesul pentru o persoana pe care o vedea mai deosebita decat era. El nu dorea nimic, doar sa o invite la o cafea, doar dragostea pe care copii orfani nu o primesc si o cauta mereu.

:( sau poate interpretarea mea e proasta, poate e ceva ce eu nu pot sa descifrez si tare as vrea sa stiu ce a vrut filmul asta sa spuna cu adevarat.