marți, mai 30, 2006

Julian Beever

Iluzii 3D

link

desene

Cand mi-am facut blogul am zis ca o sa pun pe el numai desenele facute de mine dar pana o sa-mi cumpar scaner o sa-l intretin cu diverse. Iar acum nu ma indur...am plus bluzita de mai devreme si mi se pare ca a stricat tot aspectul. Dar nu-mi pasa, asa cum scriu tot felul de tampenii pot si sa pun o tona de incercari nereusite de desen (portrete si corpul uman).

editat ...desene scanate

vreau bluzica:((

Caut bluzica ca asta alba sau albastra (un albastru nici prea inchis nici prea deschis) si din material netransparent asemanator panzei topite si nu gasesc pe nicaieri. :(( of of
Daca as sti croitorie!!!!

Elsie Wunderlich
link

judecata si pedeapsa

De mult mi-am dorit sa scriu despre judecata, despre pedeapsa, despre inchisoare, despre asumarea raspunderii, despre greselile si despre vinovati care la randul lor sunt victime ale lumii in care s-au nascut sau in care traiesc.

Toata lumea considera ca nu trebuie sa ne fie mila de oamenii care au facut rau ci doar de cei care au fost raniti. Cei vinovati trebuie sa plateasca si sa fie marginalizati de intreaga societate fara de pacat , pentru ca nu au nici o scuza, pentru ca au comis lucruri incalificabile, de neiertat...Noi suntem suprema autoritate, noi putem hotara ce e bine si ce e rau dar la fel de bine putem sa hotaram cum sa salvam acesti oameni...Dar nu, nu avem nici o putere sa-i facem pe oamenii rai buni, cum nu putem nici sa ajutam copii de pe strazi, nici tiganii care cersesc, nici drogatii, nici alcoolicii...sau cel putin nu atata timp cat ei nu vor sa iasa din prapastia in care au cazut.
Deseori ma gandesc la accidentele de masina soldate cu morti sau raniti in urma carora cei raspunzatori sunt condamnati pentru o clipa de neatentie, pentru ca nu poate fi vorba de rea vointa. Nu cred ca pentru omul ala care deja isi cunoaste vina (si o va purta toata viata pe umeri) inchisoarea ar fi o solutie...Ce poate face inchisoarea pentu el daca din momentul in care a savarsit fapta deja regreta...Societatea se v-a scuza: "daca n-ar fi condamnat toti soferii si-ar permite sa fie neatenti la volan".Deci se justifica condamnarea un om posibil bun dar care accidental nu a fost atent pentru cateva clipe sau n-a constientizat pericolul. :(
Si hai sa spunem ca oamenii judecati si condamanti sunt chiar rai si reprezinta un pericol public, drept pentru care trebuie inchisi. Asigura oare inchisoarea o educarea corespunzatoare a acestor oameni. Vor deveni ei mai buni atunci cand dupa ani buni isi recapata libertatea si sunt aruncati in acelasi mediu de unde au plecat? Un mediu care i-a educat prost si care nu le-a oferit nici o posibilitate concret. Si niciunul din oamenii morali n-o sa te ia de manuta si n-o sa-ti arate calea cea buna ci te va marginaliza si te va ajuta astfel sa te afunzi si mai rau in noroi.
Ii condamnam pe copiii nascuti in familii nevoiase (acum adulti), care abia daca le-au asigurat hrana, de scoala ce sa mai zicem, care poate i-au trimis la cersit, i-au batut ...Ii condamnam pe copii abandonati , copiii tratati cu asprime, invatati sa sa poarte urat, pe copiii nesupravegheati indeajuns de parinti care patrund in cercuri dubioase din care nu mai pot iesi....si cate exemple n-ar fi...Ce face societatea pentru ei?Nimic, doar ii judeca mai tarziu pentru faptele lor incalificabile.
As putea spune chiar ca acesti condamnati nu isi vor ispasi doar vina lor ci si vina parintilor si a parintilor parintilor. ..Hm, nu am inteles niciodata de ce trebuie noi sa fim vinovati de pacatul celor care l-au condamant pe Iisus la rastignire acum 2000 de ani. ..sa fie oare asta raspunsul?
Mereu am crezut ca nu suntem cu totul responsabili de ceea ce facem si orice vina poate fi explicata, inteleasa si iertata. Acuzand, ignorand si marginalizand devenim la fel de rai ca si ei.