sâmbătă, iulie 31, 2010

Chifan Catalin Alexandru



link

nu vreau sa mai mananc

Fiind sambata si neavand ce face m-am dus la Obor avand in minte sa studiez intersectia si sa-mi gasesc o rochita de plaja si niste papuci de plastic. Imi scosesem ceva banuti de pe card in caz ca n-as putea sa platesc decat cash dar hotarata sa nu-i cheltuiesc pe prostioare in cazul in care n-as gasi nimic sa-mi placa. Am vazut o rochita care mi-a placut dar care nu era de plaja si era cam scumpa si am trecut mai departe negasind insa ce cautam. Prin urmare am zis ca nu pot sa plec chiar asa cu mana goala in ciuda angajamentului luat fara de mine insami, si n-a durat mult pana sa-mi iau o geanta neprogramata. Si pentru ca tot era aproape am intrat un pic si prin piata ca de mult nu mai trecusem si parca eram curioasa sa vad cat de ieftine sunt produsele fata de piata de la Domenii. Si trecand printre tarabe mi-am zis sa iau niste ardei capia ca tot aveam acasa niste vinete de copt si niste patrunjel pentru ciorba pe care imi programasem sa o fac. Cand am iesit mi-am zis: am scapat ieftin,  insa cand am ajuns langa chioscurile de ziare m-am gandit ca ar fi ocazia buna sa-mi cumpar si ultimul volum in Jules Verne pe care l-am ratat miercuri.
In autobuz mi-am amintit ca nu mai aveam in casa nici o felie de paine asa ca am oprit pana la urma de Domenii. Si desigur era imposibil sa cumpar doar paine, mi-a venit ideea stralucita sa-mi iau si lapte si inghetata si niste telina pentru ciorba si un detergent pentru masina. Cand am ajuns acasa am vazut ca portofelul meu era aproape gol fara sa cumpar mare lucru si am tras vesnica concluzie ca aceeasi bani mi-ar fi ajuns sa-mi cumpar rochita care imi placuse si care mi se paruse scumpa. Si nu s-a terminat aici.
Toata dupamiaza am facut mancare, lucru extrem de rar, si nu un singur fel: si pilaf si ciorba si ardei copti si salata de vinete si  laptele fiert. Si cum ziceam,  la ciorba mi-am dat seama ca-mi trebuie sare de lamaie, la ardei otet si la vinete ulei asa ca m-am dus iar la cumparaturi :(. Si atatea cumparaturi alimentare pentru ce? Ca sa nu-mi iau ceva ce-mi place si ca sa ma ingras tocmai acum cand ziceam sa nu mai manac ca sa mai slabesc. Sunt incredibila! La mancare nu zic nicioadata ca e prea scump dar de fiecare data cand sa-mi iau un lucru pentru mine toate sunt scumpe. Mi-as dori sa nu se mai gaseasca mancare asa variata si sa fie scumpa pana la cer ca sa-mi fie pofta si sa ma ating de ea cat mai rar. :)