marți, august 17, 2010

sejur la bulgari

Dupa sejurul asta all inclusive de la Golden Sand mi-am zis ca o sa fie primul si ultimul. Aproape ca mi-a conferimat banuielile ca o sa ma satur de atata mancare, somn si mare. Altfel ar fi stat lucrurile intr-un circuit obositor cu mic dejun si plimbari interminabile avand mereu ceva de descoperit si fotografiat. Dar macar bine ca am vazut intr-o zi Balchikul si Kaliakra. Micul port, gradina botanica,"palatul" reginei si vinurile...toate mi-am placut si oare cui ar putea sa nu-i placa. Pacat ca nu mai este al nostru ci al sarantocilor de bulgari.
In fine trebuie sa recunosc ca nemtii au facut o treaba buna cu hotelurile astea 4 stele de pe litoralul bulgaresc, mai mai sa-ti dea impresia ca bulgarii o duc mai bine decat noi. Asta daca nu te mai gandesti la blocurile darapanate din Ruse, la drumurile lor stramte si pline de gropi, la autobuzele ruginite si micobuzele cu impovizatii de aer conditionat si preturile ridicate...si desigur la faptul ca nemtii isi creaza bunastarea pe spatele bulgarilor cu salarii de mizerie si ale romanilor super incantati de servicii si preturi. Ar fi simplu sa zici ca daca ne-am fi dat si noi pe mana nemtilor la fel de frumos ar fi ... dar ar fi frumos si atat pentru ca nu ar fi ceva facut de noi in folosul nostru.
Golden Sand ca statiune e un pic kitchoasa, ca sa zic asa, cu restaurantul " tour eiffel", roata "londoneza", restaurantul cu dans turcesc, sirurile lungi de tarabe pline de prostioare, Aquapolisul si infinitatea de hotelui ingramadite prin toate colturile statiunii. Nimic deosebit in concluzie....Plaja plina de seslonguri cu umbele de inchiriat , nisipul nu foarte fin, multe scoici si pietre la intrarea in mare si nici apa foarte curata. Doar in doua dimineati a fost limpede-limpede de-ti era mai mare dragul sa te balacesti in ea si daca mi-as fi luat colac mi-ar fi placut si mai mult.
Am fost cam critica, nu? Ei dar cu toate astea a meritat sa experimentez un sejur din asta dar nu m-as mai intoarce, numai la Balchik, daca as mai avea ocazia, nu as refuza.