joi, iunie 01, 2006

Aseara in drum spre casa m-am oprit la magazinul de unde imi fac mereu cumparaturile. In mod normal sunt vreo 3 vanzatoare acolo si le cunosc din vedere asa cum ma cunosc si ele pe mine. Chiar din primele zile cand m-am mutat la gazda mea una din ele maruntica si tunsa scurt a intrat in vorba cu mine ca si cum ne-am fi cunoscut de mult. Cand m-am mutat, unde m-am mutat si oftand melancolic a concluzionat "cata lume a plecat de aici...." desi nu i-am zis ca m-as fi mutat in locul altcuiva.
Si de atunci de cate ori m-am mai dus si ea era prin preajma ma intampina cu un zambet si o vorba buna. O data cand ma intorsesem de la servici (seara de iarna cand de la 5 se intuneca) foarte ingrijoarata m-a intrebat: mama, dar voi mereu iesiti la ora asta asa tarzie?
De cateva zile pe langa cele 3 vanzatoare am observat ca a aparut si un nene mai in varsta care motaie pe scari si are grija de frigiderele de inghetata ... inghetataaaaaa...yam! fulg de nea imi place cel mai tare... Si nu numai el, si un tanar foarte amabil care m-a servit o data cu inghetata, alta data cu paine....si aseara a venit randul fulgilor de porumb.
Am asteptat un pic in fata tejghelei pana cand a venit si m-a intrebat ce doresc si daca mai doresc si altceva...I-am zis nu, nimic...Dupa ce mi-a pus punga de fulgi de porumb intr-o punguta a numarat restul sub tejghea si apoi ca si cum nu ar fi fost sigur ca a numarat bine si fixandu-ma zambind a inceput sa numere rar fara sa se uite la bani...M-am facut ca nu observ desi observasem insistenta privirii lui, si cum a terminat aproape ca i-am smuls banii din mana si lasand in urma un zambet si un multumesc grabit, am fugit pe scari.
Chiar dragut ...cu parul putin lung si blond pare un fat frumos din poveste... Da hai, seamana un pic cu Ivo din Inger Salbatic (cea mai frumoasa telenovela pe care am vazut-o si revazut-o vreodata) si de asta ma si gandeam cand urcam scarile...Ar fi trebui sa fac ca Cholito cand l-a intalnit pe Ivo: "Que miras? Tengo algo malo en la cara?"

Niciun comentariu: