joi, iulie 13, 2006

eu roman, tu african

Siropel, uitasem sa-ti spun. Ieri in tramvai, cand ma intorceam acasa, vechea poveste...un cersetor isi facea meseria tarandu-se pe jos .Mi-am dat seama de el abia cand a ajuns in dreptul meu desi in tot tramvaiul doar vocea lui miloaga se auzea, poate eram pierduta undeva printre ganduri. Cand s-a indepartat putin am auzit o voce repetand continuu intr-o engleza stalcita:"stand-up! stand-up!". Cersetorul s-a oprit si foarte etuziasmat a inceput sa discute cu persoana care vorbise gesticuland :"Eu roman, tu -african""Tu Asia, Africa" "Eu nu criminal". Si intr-adevar am vazut pe scaunele din fata trei negri, nu mititei ci chiar bine facuti :D, care incercau sa-i spuna ca stiu deja ca doar se preface si ca poate foarte bine sa se ridice si sa mearga. Dupa terminarea scurtei discutii haioase, foarte bine dispus si ajungand in sfarsit la capatul tramvaiului cersetorul s-a ridicat frumos si a coborat aproape in fuga scarile lasand in urma hohote de ras. Of, saracii cersetori, ce viata, sa se tarasca asa prin tramvai zi de zi, pedepsiti de soarta !!!
Dar ce frumusei mai erau negri astia, mai ales unul dintre ei imbracat in tricou albastru fara maneci si ochelari de soare ultimul racnet, o placere sa-i insotesc cu privirea. La un semafor chiar i-am prins din urma si tare as fi vrut sa intru in vorba cu ei. Dau vina pe engleza ca n-o stiu dar de fapt nici daca ei ar fi stiut romana nu as fi avut curaj sa-i opresc si sa le spun: "cat de dragi imi sunteti asa cu pielea neagra, nasucul bombat si parul pitic". Oare cand o sa reusesc sa-mi fac si eu un prieten negru si unul gay?! Astept:P.

3 comentarii:

nero spunea...

De ce toate femeile vor un prieten gay? Adica, perfect de acord, barbatii nu va inteleg, vreti sa intrati in contact cu latura feminina a unei persoane de sex opus, dar...asa?! :)

ilisim spunea...

:)Ma gandesc ca daca as avea un prieten gay as putea sa inteleg mai bine ce simt ei...Asa, de la distanta mi-e cam imposibil. S-ar putea totusi ca nici in felul asta sa nu rezolv nimic.Mai intai ar trebui sa inteleg sexul intre heterosexuali si apoi intre homosexuali:P.

simiuk spunea...

poate asa dau de-un barbat care realizeaza cat de utopice sunt femeile cand e vorba de dragoste, cum gandesc totul in raport cu "Noi" adica eu si el. Uff, voi cei hetero ne credeti paranoia adesea..chiar as vea un sa vad un barbat care sta la fereastra sa isi astepte iubitul