joi, august 31, 2006

ce sa aleg?!

Jobul asta al meu n-o sa mai fie la fel de placut ca pana acum din moment de Beihan va pleca din firma si imi vor aduce un coleg nou si poate nesuferit iar accesul la mess o sa-mi fie restrictionat. Asa ca ce m-am gandit eu ieri: n-ar fi rau sa mai depun care un cv - doua pe ici pe colo. Desi eu sunt multumita cu salariul pe care il am toata lumea imi spune ca se poate si mai bine si ca nu strica sa-mi incerc norocul. Totusi ma gandesc ca poate nu se merita sa muncesc mai mult pentru bani mai multi si sa am mai putina libertate si mai mult stres. Aici unde sunt o duc binisor, am timp de siropel, de forum, de jocuri, de stat degeaba si nimeni nu imi supravegheaza pasii cu atentie iar daca fac greseli de reprosuri nu prea am parte ( ce bine!).Ce e drept ma cam plafonez si nu ivat mai nimic care sa-mi foloseasca in viitor. De fapt poate ca as invata daca m-as implica mai mult si as cere sa mi se dea de lucru renuntand la micile mele placeri numai ca salariul cu sigurnata nu ar creste la cum o stiu eu pe Daniela si cred ca nu s-ar merita.
Inca ma gandesc ce sa aleg servici lejer si prost platit sau stres, responsabilitate si multi bani?!

2 comentarii:

Quetzal spunea...

Hmm, "tough choice", nu?

Nu. Nu-i deloc grea alegerea asta. Totul e sa stii ce vrei de la viata in acest moment. Vrei bani, cariera, avansare? N-ai familie sau ai una, dar nu te simti legata de ea foarte tare? Cauta-ti un job in partea "stratosferica" a grilei de salarii. O sa te vedem pe-aici mai rar, muuuult mai nervoasa si mai obosita, dar - pana la urma - tu esti cea care decizi ce vrei de la viata ta.

Pe de alta parte, vrei liniste, calm, o slujba fara mari batai de cap? Ramai aici, cata vreme situatia nu se modifica radical. Poate ca o sa tanjesti dupa cate o rochita/bluzita mai scumpa, dar...

Sau, daca tot ai timp si nu esti supravegheata indeaproape, stai aici si incearca sa mai lucrezi cate ceva "on the side". Din cand in cand poti sa faci bucuroase vanzatoarele de pe la magazinele tale preferate. Si noi o sa te vedem pe-aici la fel de des, ceea ce ne face si pe noi fericiti...

ilisim spunea...

Intr-adevar, decizia nu e deloc grea daca stii ce vrei doar ca eu nu prea stiu ce vreau. Ideal ar fi putina responsabilitate, putin stres si multi bani :D. Poate ma fac artista :)).