vineri, august 11, 2006

cosmaruri

Eu mereu visam frumos si ma mandream ca nu am cosmaruri dar de cand a murit tata, acum 3 ani, au inceput sa visez din ce in ce mai urat. Bine nu intr-atat cat sa ma sperii si sa ma trezesc tipand sau plangand dar totusi...L-am visat pe tata in toate ipostazele posibile: la fel de viu si puternic alaturi de noi, bolnav si pe moarte, ingropat de viu sau inviat, si pe mamaia, care a murit 3 luni mai tarziu, la fel am visat-o tanara si in putere, in scaun cu rotile sau moarta ...si pe mine care imi faceam bagajele sa trec dincolo. Aseara am avut un alt cosmar, am visat sicrie, multe sicrie pe care gazda mea le tot aducea in camera mea si le incerca sa vada daca sunt incapatoare si la rugamintile mele le ducea apoi in camera de dincolo care de fapt semana cu o camera de la tara de la unchii mei din Sihlea . Apoi visul a continuat cu un telefon al mamei mele care imi zicea ca a murit tataia din Sihlea si trebuie sa mergem la inmormantare....Poate ar trebui sa-i mai fac si eu o vizita dupa aproape un an de cand nu l-am mai vazut. Tata, spunea mereu ca ar trebui sa mergem la batarani cat mai des ca in orice moment se pot stinge...si uite ca el a murit inaintea lor de cancer asa cum mi-e teama ca o sa se intample si cu mine. Dar nu vreau sa stiu, deasta refuz cu inversunare sa ma duc la doctor de doi ani in coace. Daca o fi sa fie nu vreau sa stiu dinainte ca lucrul asta se va intampla.

2 comentarii:

Catalin spunea...

Buna, Simona.
Imi pare sincer foarte rau ca treci prin momentele astea de grele. Cred ca este foarte greu sa iti pierzi tatal cand esti inca un copil, de fapt.
Fii convinsa ca totul o sa fie bine. Stiu, nu spun decat clisee dar important este sa mergi inainte si sa te bucuri de viata.
Si sa faci ceea ce visezi.

ilisim spunea...

:)