marți, martie 18, 2008

De trei ori dragoste :) doar

Mai mult de o luna a trecut de cand am fost ultima data la teatru, la Nottara. Ningea afara si era o seara a reintalnirilor. O intalnisem  pe Giannina la metrou la fel de plina de viata ca totdeauna iar la intrarea in sala zarisem un fost coleg de portugheza care, fiind in compania unei fete, s-a facut ca nu ma cunoaste. Mai bine, mi-am zis, caci chef de vorba nu prea aveam - eram nerabdatoare sa inceapa piesa "De trei ori dragoste". O piesa foarte buna in opinia mea dar care n-a fost gustata mai deloc de public: unii au plecat din sala mult prea devreme, altii au uitat sa aplaude iar la final am fost printre putinii care s-au ridicat in picioare...Putin penibil, actorii aia chiar meritau mai mult.

Nu-s decat doua variante ori eu am vrut neaparat sa-mi placa si am scos idei din piatra seaca ori oamenii aia se asteptau sa vada alt gen de spectacol pe masura titlului siropos.

Dintre cele trei acte primul mi-a placut cel mai tare - o intalnire cu dansul, muzica si poezia japoneza si tema mea predilecta  asteptare-vis-idolatrizare-negarea realitatii. Al doilea a fost foarte comic iar ultimul ceva mai serios - aceeasi poveste vazuta prin ochi diferiti si prezentata intr-un mod original.

Acum vanez o alta piesa care se joaca la TNB "Cu usile inchise" pentru care se pare ca e cam batalie pe bilete. Dar nu-mi pierd speranta :D sau poate incapatanarea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu ai cu cine merge, ma ofer voluntar ;)Pe bune.

ilisim spunea...

A, vrei doar asa sa-mi faci o favoare sa inteleg :D.Daca erai hotarat si doreai sa vezi o piesa de teatru dar nu aveai cu cine sa mergi puteai sa spui direct: "Nu vrei sa mergi cu mine la o piesa de teatru? Ma ofer voluntar sa iau bilete. Ce piese ai dori sa vezi in urmatoarea perioada? Poti sa-ti propun eu cateva?"

:P

Asa la "invitatia ta" pot sa-ti raspund doar...Acum am cu cine sa merg, Talida chiar insista. Multumesc pentru oferta voluntara;) dar conditionalul nu e valabil :D.

Vai, vai, vai ce raspuns am mai dat. Sa nu ma injuri, am vrut sa para original.

Vb

Anonim spunea...

:) Ma bucur ca mi-ai raspuns. Cred ca mi-am meritat raspunsul asta. Chiar am vrut sa sune ca o invitatie sincera. Pe care o reforumulez acum: Vrei sa mergi cu mine la teatru? Am vazut, citind blogul tau, ca stii sa apreciezi o piesa buna iar asta e un lucru mare, crede-ma. Si desigur nu-i nicio problema cu biletele ;) Uite ce zic eu ca ar marita vazut in perioada urmatoare:
La National:
*Eduard al III-lea(am auzit lucruri bune si se pare ca maestrul Caramitru chiar face un rol mare)
*Chicago(am mai fost dar merita cu siguranta revazut. De fapt cred ca orice tentativa de musical in Romania merita)
*Privighetoarea si trandafirul(e cu Marius Manole si asta spune multe)
*Cu usile inchise(are critica buna si e de Sartre)
*Inima de caine(tot incerc sa ajung dar nu reusesc, nush cand se mai joaca)
In rest ar mai fi "Pe gaura cheii" la Teatrul Mic(pare ok), "Moartea unui comis voiajor" la Bulandra(regia lui Felix Alexa si cu
Rebengiuc) si Iona la Nottara(cu Virgil Ogasanu). Din pacate nu am gasit nimic interesant la Odeon :(
Desigur, sunt deschis la orice alta alternativa.
Ne auzim.

ilisim spunea...

Asa da raspuns dar recunosc ca m-a pus in incurcatura. Oferta e destul de tentanta mai ales ca n-am avut niciodata curajul sa experimentez piesele jucate la Teatrul Mic si Bulandra...iar asta ar fi o ocazie buna.

Insa nu stiu cine esti si cat de bune sunt intentiile tale mai ales ca citesc in perioada asta carti in care suspiciunea guverneaza. :)

Anonim spunea...

E normal sa fii suspicioasa. Asa ca ma gandeam, daca vrei, sa vorbim pe messenger sau ceva la genul asta. In felul asta ma vei cunoaste, macar un pic. Exista posibilitatea sa-ti trimit adresa mea de mess intr-un mesaj private pe blog? Sau o scriu aici? Cum crezi tu ca e mai bine.

ilisim spunea...

Da-mi tu add pe mess, sunt mereu ilisim.