marți, iulie 18, 2006

cum sa pun chenar pozelor in Photoshop

Ieri am invatat cum sa pun rama pozelor mele si cum sa le semnez. Nu e mare lucru dar pentru o nestiutoare ca mine in materie de photoshop parea complicat la prima vedere. Desi acum stiu ce pasi trebuie urmati, gratie unui coleg de work care a avut rabdare sa ma invete, vreau sa ma asigur ca voi putea face acest lucru si pe viitor. Cum fac?
Deschid photoshopul.
*sus in meniu: file- open- selectez poza -open
* in partea dreapta trebuie sa existe o fereastra (Layers, Channels,Paths) in care va aparea poza de pe ecran in miniatura in dreptul careia va fi scris- Background; pentru a putea lucra va trebui sa o transform in Layer dand dublu clik pe background; imi va aparea o fereastra New Layer si voi daOK fara sa modific nimic.
*urmatorul pas: - sus in meniu- image- canvas size (se poate alege latimea si lungimea ramei, eu am dat 16 cm width si 12 cm height); poza mea va avea acum un chenar in patratele.
*acum voi crea un Layer nou din menu- Layer- New - Layer -OK care va aparea si in fereastra mica desupra pozei mele in miniatura. Pentru a putea lucra in continuare va trebui sa aduc Layerul nou creat sub Layerul pozei mele in miniatura. Cum fac asta? Prin clik stanga apasat voi pune Layerul cu poza mea peste cel nou creat si voi elibera butonul mouse-ului cand imi apare manuta.
*Aflat sub Layerul cu poza mea noul Lyer trebuie selectat.
*Pentru a da culoare ramei voi merge cu mouseul in partea stanga si voi selecta Paint Booket Tool; tot in partea stanga pentru a alege culoarea voi selecta Color Picker; voi da clik mai apoi in chenarul in patratele.
*pentru a pune semnatura tot din partea stanga voi selecta "T-ul" si prin clik dreapta voi putea alege modul de scriere pe verticala sa orizontala; sus sub meniu imi vor aparea optiunile de scriere...aici nu mai insist ca e ca in word doar trebuie sa ma hotarasc unde sa dau clic pentru a-mi pune semnatura
*va trebui sa salvez noua imagine dar mai intai trebuie sa intru in menu-Layer- Flatten Image (jos) si apoi sa ma asigur ca in meniu- Image- Mode e selectat RGB Color (altfel poza nu poate fi pusa pe net sau trimisa pe ym)
* apoi din meniu - file- save as- format JPEG voi putea salva poza unde vreau

5 comentarii:

mihneasim spunea...

mica erata: la pasul 3 nu alegi dimensiunea ramei, ci a intregii fotografii + marime noua rama.

O metoda mult mai usoara, mai simpla, este de a mari din canvas size marimea spatiului de lucru cu o marime fixa de pixeli, sa zicem 100 de pixeli la o imagine de 5mpx. Culoarea se alege de dedesubt. Se pot realiza mariri succesive (ex.: 10 pixeli black, 4 pixeli gray si 100 pixeli black pt o rama neagra cu un usor contur gri apropiat de imagine).

ilisim spunea...

ok, o sa o incerc.
Apropo, pozele mele de mai jos crezi ca pot sa le public pe site la tine:P?

mihneasim spunea...

chiar te rog :)
nu e siteul meu.. e site public

microhm spunea...

Asta e varianta mea.De la incepator pt incepatori.
http://microhm.z1.ro/ghid/rama/

ilisim spunea...

:)mersi mult